Soal Bahasa Bali Kelas 7 SMP

Soal Bahasa Bali Kelas 7 SMP Semester 2

Soal latihan ini dirangkum dengan sumber terbaik dan dilengkapi dengan kunci jawaban.
Tujuan penulisan Rangkuman Soal ini untuk mempermudah peserta didik belajar secara online serta memberikan gambaran dalam menjawab soal di kelas.

Jawablah soal berikut ini dengan memilih opsi A, B, C atau D!

1. Lengkare sane ring sor medaging krune kahanan, inggih punike..............
    a. enu cenik-cenik buah buluane sube alihe
    b. i meme meblanje ke peken
    c. bebeke ngalih amah di ume
    d. tyang meli baas ajin selai tali 


2. Tiang sampun preside memace bahasa bali. Krune tiang kasorohang antuk krune.............
    a. kria
    b. pengentos
    c. aran
    d. wilangan



3. I Bontalan ngelah keneh demen saren I Luh Weni. Krune keneh kasorohang antuk krune.............
    a. kria
    b. pengentos
    c. aran
    d. wilangan



4. Bahasa Bali sane anggen ngalusang anak sane patut kehormatin mewaste base.............
    a. alus sor
    b. alus madia
    c. alus singgih
    d. alus mider



5. Sesuratan aksare Bali sane patut antuk krune Ngrereh Kapradnyanan, inggih punike.............
soal ulangan


6. Bahasa Bali sane anggen ngalusang anak sane patut kehormatin mewaste base.............
    a. alus sor
    b. alus madia
    c. alus singgih
    d. alus mider



7. Krune kelangan yening parakang antuk nganutin krune linggan ipun, inggh punike.............
    a. ka + ilangan
    b. kelang + an
    c. ka + langan
    d. ka + ilang + an

8. Sane dados keoraang aijeng inggih punike.............
    a. juuk
    b. jagung
    c. padi
    d. biu

 

9. I meme ngae tipat akelan, liune?.............
    a. lelime
    b. nenem
    c. pepitu
    d. roras


10. Rakyat Bali asli ring Bali kaadanin.............
    a. Bali Age
    b. Bali United
    c. Bali Dwipa
    d. Balian

 Durung usan....

 

Kunci Jawaban

1. a
2. b
3. c
4. c
5. a
6. c
7. d
8. d
9. b
10. a

Semoga bermanfaat dan kecerdasan anda meningkat setelah membacanya. 
Share informasi ke teman atau media sosial untuk berbagai, karena berbagi itu indah dan tidak merugikan.

Dengan berbagi kita di kenal, dengan belajar kita mengenal.

0 Response to "Soal Bahasa Bali Kelas 7 SMP"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel